Welkom!

 

Sinds 2006 oefen ik het mooie vak van maatschappelijk werk uit en sinds 2010 ben ik werkzaam als bedrijfsmaatschappelijk werker. Ik doe dit sinds 2020 als zelfstandige en voer nu vanuit deze hoedanigheid ook werkzaamheden uit voor O&P Rijk en Raad voor Rechtsbijstand. Voor meer informatie over mijn loopbaan en scholingen, verwijs ik je graag naar mijn LinkedIn profiel, te vinden onder de bovenstaande button.

Marianne
5
juli 2023
“Ik voelde me erg veilig, zodat het niet moeilijk was om me kwetsbaar op te stellen. De aanpak van Joanne is doelgericht met ruimte voor emoties (de lach en de traan). Ze weet snel tot de kern door te dringen. De vinger op de zere plek te leggen. Ze voelt erg goed aan wat je nodig hebt om verder te kunnen. De gesprekken hebben mij erg geholpen om op een goede manier afscheid te nemen van de organisatie en mijn werkzame leven.”

Missie

 

"Bedrijfsmaatschappelijk werk ondersteunt medewerkers in optimaal functioneren door het bieden van psychosociale begeleiding, én adviseert organisaties in het verbeteren van duurzame inzetbaarheid van medewerkers." (Beroepsprofiel BPSW 2022).

 

Visie

Ik ben partner in het uitvoeren van goed werkgeverschap op het gebied van Psychosociale Arbeidsbelasting (PSA), verzuim en transitie, door psychosociale begeleiding. Psychosociale begeleiding bestaat uit preventie, curatie en bemiddeling op het gebied van PSA, verzuim en transitie. Onder PSA vallen alle factoren die bij het werk stress veroorzaken, zoals agressie en geweld, arbeidsconflicten, seksuele intimidatie, pesten en werkdruk.

 

Kernwaarden

Mensgerichtheid, betrouwbaarheid, duurzame inzetbaarheid en meervoudige partijdigheid.


Bedrijfsmaatschappelijk werk; aan welke vraagstukken denk je dan?

 

Iedereen heeft bijna dagelijks te maken met kleinere of grotere problemen. Vaak lukt het om deze zelf op te lossen; soms lukt dat niet en dan kan ondersteuning van buitenaf een welkome uitkomst zijn. Ik merk regelmatig dat er wordt aangenomen dat privé gerelateerde problemen niet bij bedrijfsmaatschappelijk werk besproken kan worden. Het tegendeel is waar. Sterker nog, ik merk dat het grotendeels gaat om problemen die voortkomen uit privé gerelateerde problemen. Soms gaan deze zo overheersen dat het moeilijk wordt om op het niveau deel te nemen aan het arbeidsproces dat men gewend is, en dat bijvoorbeeld concentratie en output achteruit gaat. Het is daarom belangrijk om bijtijds aan de bel te trekken, ook om uitval te voorkomen, hetgeen voor zowel de werknemer als de werkgever niet prettig is.

 

Vragen en problemen die je als werknemer bijvoorbeeld kunt hebben en /of ervaren:

  • Vastlopen in de eigen probleemhantering; men weet niet hoe met bepaalde problemen om te gaan en ziet tegelijkertijd achteruitgang van het eigen welzijn;
  • Problemen in de omgang met anderen zoals partner, kinderen, collega's, leidinggevende, ouders, buren;
  • Problemen met de verwerking van ingrijpende gebeurtenissen: overlijden, scheiding, ziekte, verlies van werk of overgang in werk;
  • Problemen in het werk en functioneren zoals pesten, motivatie, werkdruk, onzekerheid over de eigen prestaties;
  • Problemen met eenzaamheid;
  • Problemen rondom het fysieke beperkingen en klachten;
  • Vragen rondom eigen functioneren;
  • Vragen over regelingen, uitkeringen, wetgeving, financiën;
  • Problemen met instanties.

Ben je werkgever of werknemer en heb je vragen? Neem gerust contact met mij op middels het contactformulier.